jueves, 12 de noviembre de 2009

Blackout


I de repent es feren les tenebres, i la ciutat es quedà engolida per la foscor.
No hi havia més llum fora de la dels ultims coxes que tornaven a casa, ni electricitat, aliada de la humanitat desde temps pasats. Aquelles coses que pensem que son tan normals, que fem inconcientment cada dia, no ho foren més.
Les tenebres ens despertaren a una altra realitat, només viscuda probablement per la generacio dels pares dels nostres pares. D'un sol cop ens vegerem separats del mòn, de la realitat que coneguem i vivim cada dia.
S'acabaren aquelles comoditats modernes com els banys amb aigua calenta, no més cuina a electricitat, i per supost forem desterrats del mon digital sense haver tingut temps a despedir-nos.

Tot tornà a un estat primitiu, sense llum, sense llei...
Durant el breu instant que duraven els generadors auxiliars, la gent anava quedantse aterrida, que farien si els generadors s'acababen i l'energia no tornava?
Els metros pararen en mig del seu recorregut per a que la gent caminara per les vies fins trobar la estacio més pròxima. Només els coxes i els estels...estels a terra i estels al cel.
Confusio als carrers i dins de les cases, tot va pasar tan rapidament que ningu sabia les causes del fenòmen. Les primeres noticies aplegaven confuses, el apago s'estenia fora del barri, després fora de la regio, fora de la ciutat, del estat i fins i tot del pais!
Aquestes noticies tranquilitzaben a la gent al saber que no estaben sols en la seua desgracia. Les families es reunien en el salo per a mantindre's en contacte i per saber que estaben acompanyats. A mesura que el temps pasava els anims es tranquilitzaven, i la calma anava tornant fins que cadascu anà a gitarse.

Al final la llum tornà durant la nit de la mateixa manera que se n'havia anat, sense avis previ. Pero ja tot el mon havia dormit tranquil i ja no es preocupava més.
Tot el mon excepte jo, perque per un breu instant, unes hores tal volta, l'obscuritat havia tornat a caminar per la terra per reclamar el seu antic imperi que les llums dels homens li havien pres.

1 comentario:

Unknown dijo...

La imatge l'he pujada després de la publicacio del post. Es una de les fotos que vaig fer quan vaig pasar per la presa d'Itaipu, la que va cascar l'altre dia i va deixar mig brasil sense llum.