viernes, 6 de noviembre de 2009

Balada del mariner...


Hola gent...ultimament he viatjat prou, en breu publicaré les meues impresions de Buenos Aires (comença per B!) pero hui voldria parlar sobre la meua vida per aci en SP, en Sampah com diuen alguns. Pero res a vore amb el sympa francés...encara que es pronuncien igual.
De fet, Sao Paulo no és gens sympa, sino al contrari, una ciutat on és dur de viure. A part del oratge del qual ja he parlat alguna volta, per cert esta semana per fi ha fet bon temps desde agost, pero pareix que era temporal ja que anit va ploure i tronar.
Es una ciutat tan gran que es molt dificil menejar-se en ella, i que no m'ha fet sentirme en casa en ningun moment. Els transports publics no estan a la altura de una ciutat amb tants habitants i que presumix de ser la primera del Brasil. Trobe que el transport es car per al servici que fan, i les comoditats que ofereixen...sempre plé de viatgers. El problema es que el transit es molt pessat, i fa quasi impossible transitar per els carrers en hores puntes. Que en alguns barris es practicament qualsevol hora. Eixe trafic impedeix als autobusos arribar a temps i tindre unes bones frequencies, que al seu temps fa que les coles per a pujar al autobus siguen increiblement llargues i es vaja tan apretat. La seguent comparacio no està feta sense pensar...moltes voltes em mossegue la llengua per a no parlar mal de res, pero en Sao Paulo el transport public funciona cada dia com à Paris un dia de folga. He visgut la grève del 2007 i sé del que parle. I aço es tots els dies un patir. Un exemple, l'altre dia vaig estar esperant en una estacio una hora i mitja (90 min!) avans de poder pujar a un tren que estigues minimament lliure. On es poguera respirar. No ho vaig conseguir i vaig pujar a un, apretantme com si fora um animal en un camio de animals.
Sé que la ciutat de Sao Paulo està millorant les seues infraestructures per a els events que s'aproximent (copa del mon, olimpiades...), pero em pareix de un cinisme el tracte que donen els paulistes als carioques, quan ells mateixos no se'n adonen de que viuen en una ciutat mal estructurada, que no pot continuar presumint de ser la capital economica del Brasil i tinguent unes carencies estructurals tan evidents.
Cada volta que viatge a alguna altra ciutat aci en Brasil (o en Sudamerica), veig que malgrat no arribar a un nivell europeu, els transports publics no estan tan mal. Pero amb el volum de viatgers que té Sao Paulo, deurien de millorar tot aixo.
Fins al pròxim post!

No hay comentarios: